مقاله ام درباره پزشک نامدار ساوجبلاغي دکتر سيّد حميد ميرخاني

ساخت وبلاگ

 



پزشک البرزي بنيانگذار نخستين بانک اعضاي پيوندي در ايران


حسين عسکري: پانزدهم شهريور، سيزدهمين سالگشت درگذشت دکتر سيّد حميد ميرخاني پزشک متعهد و نامدار البرزي است. او علاوه بر راه اندازي نخستين بانک اعضاي پيوندي در ايران، براي نخستين بار موفق به انجام عمل جراحي كاشت سلول هاي بنيادي بر قلب يك بيمار شد كه از جمله پيشرفته‌ ترين تكنيك هاي درمان بيماري ‌هاي قلبي در جهان به شمار مي ‌رود.


دکتر سيّد حميد ميرخاني (متولّد 1330 - درگذشت 1383) جرّاح نامدار قلب و بنيانگذار نخستين بانک اعضاي پيوندي در ايران است که از روستاي تاليان از توابع شهرستان ساوجبلاغ واقع در استان البرز برخاسته است. او پس از دريافت ديپلم، در سال 1350 در رشته فيزيوتراپي دانشگاه تهران پذيرفته شد اما به جهت علاقه به پزشکي در سال 1351 بار ديگر در کنکور شرکت کرد و در رشته پزشکي دانشگاه تهران به تحصيل پرداخت. در سال 1359 مدرک پزشکي عمومي را دريافت کرد و بلافاصله دوره دستياري جرّاحي را آغاز کرد و در سال 1363 آن را به پايان رساند و سپس به عضويت هئيت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران درآمد. در سال 1363 در رشته فوق تخصصي جرّاحي قفسه صدري دانشگاه علوم پزشکي تهران پذيرفته شد و به مدت سه سال در آن مقطع تحصيل کرد. در سال 1368 جهت گذراندن دوره فوق تخصصي جرّاحي قلب و عروق و پيوند قلب رهسپار کشور سوئد شد و آن دوره را در بيمارستان هرفيلد انگلستان به پايان رساند و آنگاه به ايران بازگشت.


در سال 1372 رياست مجتمع بيمارستان امام خميني تهران را عهده دار شد و تا پايان عمر در اين مسئوليت باقي ماند. او در سال 1383 موفق به دريافت درجه استادي در رشته جرّاحي قلب و عروق گرديد. دکتر ميرخاني خدمات فراوان و مهمي در جهت اعتلاي پزشکي ايران به ويژه در رشته جرّاحي قلب و عروق انجام داد که از آن جمله است: تأسيس نخستين بانک اعضاي پيوندي در کشور، به کاربردن دريچه هوموگرافت آئورت در موقعيت ميترال، انجام نخستين پيوند همزمان قلب و ريه، انجام جرّاحي باتيستا براي بيماران با نارسايي شديد قلبي که امکان جرّاحي پيوند قلب را ندارند، انجام عمل جرّاحيROSS، انجام نخستين تزريق سلول هاي بنيادي در قلب به هنگام عمل جرّاحي، پشتيباني علمي از تشکيل انجمن آترواسکلروز ايران (تصلّب شرايين)، دبير هيأت ممتحنه بورد فوق تخصصي جرّاحي قلب، دبير کميسيون تخصصي جرّاحي قلب سازمان پزشکي قانوني ايران، عضو فرهنگستان علوم پزشکي کشور و عضو شوراي عالي نظام پزشکي تهران بزرگ.


دکتر ميرخاني شامگاه پانزدهم شهريور 1383 در سن 53 سالگي بر اثر عارضه قلبي درگذشت و در آرامستان بهشت زهرا به خاک سپرده شد. او پزشکي نيکوکار، آرام، خوش رو، باادب، متواضع و در خدمت بيماران مستمند بود.


زندگي نامه و خدمات علمي و اجتماعي دکتر ميرخاني در کتابي با عنوان «همه چيز براي زندگي، زندگي براي...» منتشر شده است. در اين کتاب آنچه را که دکتر ميرخاني داشت و هرگز به زبان نياورد، از کلام دوستان و همکارانش روايت شده است.


منابع: وبگاه روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي تهران، 10 مهر 1391؛ وبگاه انجمن آترواسکلروز ايران،10 مهر 1391؛ روزنامه رسالت، ش 6910، ص 5؛ ماهنامه مهندسي پزشکي و تجهيزات آزمايشگاهي، ش 42، ص 72؛ روزنامه شرق، ش 284، ص 26.


گفت و گويم با خبرگزاري ايرنا درباره دکتر سيد حميد ميرخاني




 


يادداشتم در وب سايت اسنا...
ما را در سایت يادداشتم در وب سايت اسنا دنبال می کنید

برچسب : مقاله,درباره,نامدار,ساوجبلاغي,ميرخاني, نویسنده : 4128askaria بازدید : 309 تاريخ : چهارشنبه 15 شهريور 1396 ساعت: 12:23